Vrouwen fors in het rood in Turbocompetitie

Door Redactie op 2 apr 2019 om 10:30

Vrouwen fors in het rood in Turbocompetitie

Het was een mooi eerste beurskwartaal waarin de AEX ruim 13% steeg. Uit de maandelijkse tussenstand van de Turbocompetitie blijkt echter dat de vrouwen desondanks flink onderuitgingen en op een min van 1,98% staan.

Vrouwen zijn overigens niet de enigen die ondanks geweldige eerste drie maanden in het rood staan aan het begin van Q2. Ook mannen staan op verlies, al weten zij dat te beperken tot gemiddeld 0,6%.

ChristenUnie-stemmers bovenaan

Vooral beleggers tussen de 45 en 60 jaar doen het tot nu toe matig. Helemaal onderaan staan beleggers van 55 tot 60 jaar met een verlies van gemiddeld 1,3%. Daar net boven staan 45- tot 50-jarige beleggers met afgerond ook een verlies van 1,3%. Beleggers van 40 tot 45 jaar doen het het best met een plus van 1,5%. 

Verder scoren beleggers wier politieke voorkeur uitgaat naar de ChristenUnie opvallend goed. Zij staan 4,8% in de plus. De top 3 wordt afgemaakt door D66-stemmers (+1,8%) en aanhangers van de PVV (+1,5%). 

Stemmers op het Forum voor Democratie staan bijna helemaal onderaan (-5,3%) en beleggers die stemmen op 50Plus doen het met een verlies van 6,7% het allerslechtst, naar politieke voorkeur. 

Maandwinnaar maart

De beste belegger van afgelopen maand was deelnemer giddy-up die een rendement van ruim 24,5% wist te realiseren in maart. Hij wint daarmee de maandprijs: een iPad. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie. 

Ook maandelijks kans maken op een iPad? Begin dan vandaag nog met meedoen aan de Turbocompetitie. 


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.