SGP'ers springen eruit in de Turbocompetitie

Door Redactie op 7 augustus 2019 11:35

SGP'ers springen eruit in de Turbocompetitie

Ondanks de turbulentie op de beurs weten SGP’ers sterk koers te houden in de Turbocompetitie. In de maandelijkse tussenstand blijkt dat zij maar liefst 15,5% in de plus staan. Forum voor Democratie-stemmers staan op de tweede plaats met een rendement van bijna 5%.

Verder zien we dat vrouwen op dit moment niet goed presteren. Gemiddeld staan zij 7,5% in de min. De mannen staan ook in het rood, maar zij weten hun verliezen nog te beperken tot gemiddeld -2,3%.

Ouderen en jongeren in het groen

Wat betreft leeftijd staat de categorie 90 - 95 jaar weer bovenaan: zij behalen tot nu een rendement van 3,2%. Maar vlak ook de jongeren niet uit: de leeftijdsgroepen 20 - 25 en 15 – 20 zijn de enige andere groepen die nog in de plus staan, met respectievelijk 0,3 en 0,1% rendement. Alle andere leeftijdscategorieën schrijven rode cijfers.

Wat verder opvalt is dat - wanneer we kijken op provincieniveau - Drentenaren een mooie plus van 3% weten neer te zetten. Alle andere provincies staan in het rood.

Maandwinnaar juli

De beste belegger van afgelopen maand was deelnemer MrFeyenoord. Hij realiseerde een maandwinst van ruim 110%. Met deze sterke prestatie wint hij een iPad.

Ook maandelijks kans maken op een iPad? Doe dan vandaag nog mee met de Turbocompetitie! 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.